Gå til hovedindhold

Praktisk information

En typisk dag, starter kl. 9 og afsluttes senest kl. 13.30 - med mindre det er et specialforløb. Ved middagstid samles vi til et vikingemåltid som vi spiser sammen. Vi afrunder gerne dagen med en leg eller en historie og siger farvel til hinanden i Salshuset.

Indhold

     

    Det vigtigste, for at vi får en god dag sammen er, at alle er indstillet på at skrue tiden 1000 år tilbage. Vi ifører os vikingetøj og går så langt som overhoved muligt ind i rollen som vikinger!

    Kontakt os et par uger før besøget, for at bekræfte de aftaler vi har gjort tidligere!

    Det er fint, hvis i har forberedt Jer hjemmefra og snakket lidt om vikinger. Måske øver I Jer i at hilse på vikingevis: "Goðan dag!" (goðan daw). I kan også prøve at sige jeres navne: "ek heit" betyder "jeg heder".

    Alt arbejde som I udfører, er en del af opbygningen af Vikingelandsbyen. Det betyder, at alt hvad vi laver sammen, bliver i landbyen - det betyder også, at I bliver medbyggere af Jeres egen vikingeby!

    MAD

    I skal ikke have madpakker og drikkedunke med hjemmefra  - ellers har børnene ofte svært ved at leve sig rigtigt ind i rollen som vikinger! Vi laver vikingemad til alle og spiser den sammen. Kød eller fisk skal I selv tage med  - resten klarer vi. (For grupper udenfor Albertslund kommune, er kød og fisk inkluderet i prisen).

    Vi insisterer på, at alle smager på maden og taler pænt om den. Hvad man så kan lide eller ikke lide, det kan man holde for sig selv. Til alle retter byder vi på brød i en eller anden form, med smør og/ost til, så ingen behøver at gå sultne fra måltidet.

    Det er hensigtsmæssigt at tage kød/fisk med som alle i gruppen kan spise uanset allergier eller religiøse hensyn, især hvis man vil have suppe eller stuvning. Hvis kødet skal tilberedes i ovn eller på grill, kan man dog godt tage forskellige slags med - så kan børnene spise dét, som de må. Husk også, at kødet ikke behøver at være den dyreste udskæring.

     

    Hvis I tager 1-2 kyllinger med kan vi f.eks. lave: 

       

    Kyllingesuppe - alle børns favorit!                       ...eller kylling på spyd...

    Beregn to kyllinger til en stor klasse på 26 børn. Er I en lille gruppe på omkring 10 så er én nok.

    Hvis I tager et helt stykke kød med kan vi:

       

    ...stege det i vores lerovn...                                ...eller i skiver på grill

    Hele stykker kød tilbereder vi gerne i lerovnen (t.v.) eller i sydegruben (t.h.).

       

    Vi kan også koge det i gryden til en lækker suppe eller stuvning, sammen med årstidens grøntsager.

    Beregn 2-3 kg kød for en stor klasse på 26 børn hvis det skal steges. Hvis det skal i suppegryden går det tit med halvdelen, især hvis der er ben med i udskæringen. Store og sultne børn kan sagtens spise mere, små børn spiser ofte mindre.

    Hvis I tager et par laks eller anden fisk med kan vi:

       

    plankestege...                                               ...eller grillstege...

    Vi kan også syde fisken eller koge den i vores suppegryde. Det gør ikke noget hvis fisken har været frossen først.

    Beregn 3 laks på en større klasse hvis det er af de små frosne. På en meget stor frisk laks er ½ side nok. Det kan være vanskeligt at opgive mængder for andre fisk men beregn omkring 100 g fisk per barn, lidt mere hvis børnene er store og sultne, lidt mindre hvis de er små. Hvis fisken skal i suppen kan man også klare sig med mindre.

    Dette er et lille udpluk af mulighederne. For videre inspiration, se vores kogebog Alle tiders måltid (1,4 MB)

    Vi glæder os til at se jer!