Gå til hovedindhold

Slagtning

Kom en dag i oktober hvor vi slagter et får, og en dag i januar hvor vi arbejder videre med skind og knogler fra dyret.

Indhold

    Selv om vi nu til dags spiser meget kød, har de færreste danskere et naturligt forhold til slagtningen. Vikingerne fik også meget mere end mad ud af en slagtning; sko, nålehylstre, fløjter, spillebrikker, maling, tællelys, buestrenge. Vi skal også på ‘jagt’ og høre jagthistorier. 

    Tilbuddet giver bl.a. indsigt i:

    • fortolkning af måltider med forståelse for værdier, kultur og levevilkår (madkundskab)
    • forhold til kvalitet, smag og bæredygtighed (madkundskab)
    • fødevarer i forhold til produktion, kvalitet og madoplevelse (madskundskab valgfag)
    • ændringer i livsgrundlag og produktion (historie)
    • livsgrundlag og produktion før og nu (historie)

    Læs mere ved billederne forneden og klik på dem for at se dem i stort format.