Gå til hovedindhold

1999

-

Indhold

    Da Salshuset var rekonstrueret efter fund, dateret til den sene vikingetid/tidlige middelalder, var det naturligt at årets tema blev et fokus på overgangsfasen fra vikingetid til middelalder. Du kan læse mere om årets tema på undersiden forneden.

    Vikingelandsbyens Venneforening trivedes fortsat i 1999, og til et af arrangementerne holdt Lise Lind Jensen, et oplæg om vikingetids broderi, som fungerede som en forsmag på det kommende broderiarbejde med Risbytapetet. Dette skulle blive modelleret efter Bayeuxtapetet, men modsat dettes fokus på slaget ved Hastings i 1066, ville Risbytapetet komme til at skildre opbygningen af vikingelandsbyen og Salshuset mm. Venneforeningen udemærkede sig også ved at indtjene 23.000 til vikingelandsbyen, da de over fem dage fremviste deres kunnen udi vikingearbejde, for de handlende i Frederiksberg Centret.

    Vikingelandsbyen kunne i 1999, med stolthed konkludere at Salshusbyggeriet var halvejs, og at godt og vel halvtreds forskellige medbyggere havde deltaget i arbejdet, over en periode på 2 år og 7 måneder. Alt dette afspejlede meget godt den indstilling som Vikingelandsbyen indbød til i 1999, hvilket blev ganske rammende formuleret af et barn, som af en journalist blev stillet spørgsmålet om hvorvidt man nogensinde holdt fri i Vikingelandsbyen – svaret lød prompte: "Vi har holdt fri, men i Vikingelandsbyen knokler man".

    Her kan du se Vikingelandsbyens årsberetning 1999 og forneden kan du læse mere om årets Danmarkshistorien i Vestskoven arrangement.

    Tema - Fra vikingetid til middelalder

    Fra vikingetid til middelalder

    Danmarkshistorien i Vestskoven 1999

    Kunst og videnskab i middelalderen.