Gå til hovedindhold

2000

-

Indhold

    D. 1. november år 2000, var tiden inde til Salshusets rejsegilde, da samtlige 23 af tagets spærfag, nu var på plads. Gildet bød naturligvis på enorm glæde, og Vikingelandsbyen fik her endnu engang fornemt besøg af Albertslunds Borgmester Finn Aaberg, foruden Børnedirektør Klaus Nørskov, og salshusets arkitekt Bente Draiby. John Wilborg havde desuden forfattet en rejsegildesang særligt til lejligheden.

    År 2000 var også året hvor arbejdet med at brodere Risbytapetet, med udgangspunkt i Bayeuxtapetet, for alvor gik i gang. Dette omfattende broderiarbejde beskæftigede således op til 15 fingernemme kvinder, og plantegningerne hertil, var skabt af ingen ringere end arkitekten bag selve salshuset, Bente Draiby, og formanden for Vikingelandsbyens venner, Hanne Dueholm.

    Det var også i år 2000, at fastansættelsen af Maria Ojantakanen, der hidtil havde slået sine folder i Vikingelandsbyens Venneforening, fandt sted

    Året bød desuden på en overvældende storm af tilmeldinger til formidlingsdagene i Vikingelandsbyen, og efter blot en dag, måtte man melde alt udsolgt - og ovenikøbet oprette en venteliste! Dette syntes at vidne om, at Vikingelandsbyen nu for alvor var blevet en fast integreret del af Albertslunds kulturelle bevidsthed.

    Temaet for årets formidling var Scener fra år 1000, men den for Danmarkshistoren i Vestskoven var Fra styre til folkestyre - Danmarks i 1000 år. Du kan læse mere på undersiderne forneden.

    Her kan du læse Vikingelandsbyens årsberetning 2000

    Danmarkshistorien i Vestskoven

    Fra styre til folkestyre - Danmark i 1000 år

    Tema - Scener fra år 1000

    Scener fra år 1000