Gå til hovedindhold

2001

-

Indhold

    I 2001 var årets tema musik. Dette var kun naturligt, da en række faktorer gjorde det oplagt at forsøge at skildre, hvorledes datidens vikinger fornøjede sig med toner. Udformeren af årets tema, Maria Ojantakanen, bidrog med sin kyndighed udi vikingetidens instrumentering og sang, til at området omkring St. Vejleåen, gav genlyd af vikingetidens klange. Det var derfor også belejligt at Vikingelandsbyens bestand af rekonstruerede musikinstrumenter, takket være Venneforeningens flittige snedker Viggo Bach Nielsen, i 2001 havde nået en imponerende størrelse.

    Salshusets tagdækning var i 2001 færdiggjort, og færdiggørelsen af huset som helhed, syntes i høj grad indenfor rækkevidde. Arbejdet med Risbytapetet viste sig dog at være mere omfattende end først antaget Heldigvis trådte endnu flere syersker til undervejs, og tre af tapetets stykker blev derved færdiggjort, tæt forfulgt af et fjerde.

    Vikingelandsbyens dyrebestand voksede fortsat, og talte i 2001 ovenikøbet koen Nøkkerose og hendes tyrkalv. Klipningen af landsbyens får, viste sig dette år at være et yderst lærerigt og spændende foretagende for de besøgende børn, og ligeledes var viderebearbejdningen af ulden, som jo også skulle bidrage til udvidelsen af landsbyens rekonstruerede garderobe, mm.

    På undersiderne forneden kan du læse om årets åbent hus arrangementer og her kan du læse Vikingelandsbyens årsberetning 2001.

    Tema - Musik

    Musik

    Danmarkshistorien i Vestskoven 2001

    Flittige hænder - broderier - historisk set

    Årsdagen 2001

    -