Gå til hovedindhold

Om Vikingelandsbyens Venner

-

 • Læs op

Indhold

      

  Vi er en broget flok med vidt forskellige baggrunde, men langt de fleste af os kan vist blive enige om at Vikingelandsbyen for os er noget ganske særligt.

  At Vikingelandsbyen gør en forskel ses yderligere af de mange 'aktiverede', der melder sig ind, når de får et andet job - har man først lært Vikingelandsbyen at kende, slipper man den ikke gerne igen.

  Vi er da også flere medlemmer nu end nogensinde før, og selv om de fleste af os kommer fra Storkøbenhavn, så kan vi godt fremvise en håndfuld jyske medlemmer, som sætter en dag eller to af til at give et nap med i Vikingelandsbyen, når der holdes byggedage.

  Aldersmæssigt fordeler vi os nogenlunde jævnt - nu fra 16 år, som er vores minimumsalder, til henved de 80 - det giver en rigtig god stemning.

  Vores aktiviteter spænder også vidt - fra det grove arbejde med økserne til det fine med nål og tråd

  Adskillige af medlemmerne beskæftiger sig også med vikingetid uden for Vikingelandsbyen:
  Man sejler med vikingeskib, tager på vikingemarkeder, rider Islandsheste, skyder med langbue, dyrker vikingekampsport, læser historie, er amatørarkæologer, laver vikingehåndværk og spiller 'vikingemusik'. Det inspirerer de øvrige medlemmer og Vikingelandsbyens ansatte.

  Endelig har vi mange medlemmer, som bare troligt betaler deres kontingent hvert år, og dermed viser at de påskønner Vikingelandsbyens arbejde, men som ikke har tid eller lyst til at deltage i foreningens aktiviteter. De spiller alligevel en stor rolle, moralsk og politisk.


  Du kan få venneforeningens nyeste opdateringer på Facebook.