Slagtning
Kom en dag i oktober hvor vi slagter et får, og en dag i januar hvor vi arbejder videre med skind og knogler fra dyret.
![](/media/mqlio5w2/6a-192.jpg?width=630&height=415&quality=90&v=1d82a26cc95e8d0))
Selv om vi nu til dags spiser meget kød, har de færreste danskere et naturligt forhold til slagtningen. Vikingerne fik også meget mere end mad ud af en slagtning; sko, nålehylstre, fløjter, spillebrikker, maling, tællelys, buestrenge. Vi skal også på ‘jagt’ og høre jagthistorier.
Tilbuddet giver bl.a. indsigt i:
- fortolkning af måltider med forståelse for værdier, kultur og levevilkår (madkundskab)
- forhold til kvalitet, smag og bæredygtighed (madkundskab)
- fødevarer i forhold til produktion, kvalitet og madoplevelse (madskundskab valgfag)
- ændringer i livsgrundlag og produktion (historie)
- livsgrundlag og produktion før og nu (historie)
Læs mere ved billederne forneden og klik på dem for at se dem i stort format.
![](/media/lj1fru30/b_8small.jpg?quality=30&v=1d75b0cce3899b0)
![](/media/h1pgac3o/b_img_0313small.jpg?quality=30&v=1d75b0cd095c390)
![](/media/ifvf4m53/b_img_0327small.jpg?quality=30&v=1d75b0cd0a41b70)
![](/media/5pch1r05/b_img_0330small.jpg?quality=30&v=1d75b0cd0b05070)
![](/media/vtkdymr5/b_img_0339small.jpg?quality=30&v=1d75b0cd0b97830)
![](/media/wv1j1iy5/b_mvc-009fsmall.jpg?quality=30&v=1d75b0cd1d129c0)
![](/media/zg0iq4x2/h_7small.jpg?quality=30&v=1d75b0cfadb4c10)
![](/media/5xtfkxbf/h_mvc-015fsmall.jpg?quality=30&v=1d75b0cfb453170)
![](/media/i13mlcoz/h_mvc-018fsmall.jpg?quality=30&v=1d75b0cfb4bc120)
![](/media/aw5b1xay/h_mvc-072fsmall.jpg?quality=30&v=1d75b0cfb5250d0)
![](/media/0hgnov3f/h_tarmenevendessmall.jpg?quality=30&v=1d75b0cfb6dc810)