Borde og stole

Det første man ser når man kommer ind i Salshuset er den fint udskårne højsædestol. Det er meningen at den skal være så imponerende at man tænker sig om før man tør sætte sig i den. I vikingetiden var stole nemlig kun for de mest fornemme.

Mindre fornemme folk måtte nøjes med skamler. Skamlerne er faktisk gode at sidde på når man først har vænnet sig til at undvære ryglæn, og så er de nemme at flytte rundt på. Man kan tage dem med sig op på bænkene hvor det er mindre fodkoldt eller placere dem rundt i køkkendelen efter behov. Det har vist sig at skamlerne giver den perfekte arbejdshøjde bl.a. når vi skal ælte dej; man sætter sig to og to mod hinanden med dejtruget i klemme mellem sig.

Vi har også borde som er ligeså små og nemme at flytte rundt på.  I køkkendelen har vi også et vægfast, højt bord, men det har vist sig at de små borde er nemmere at bruge når man først har vænnet sig til den lave arbejdshøjde.