Gå til hovedindhold

Hovedtøj

-

Indhold

   - Albertslund Kommune

  Nej, vikingerne havde ikke hjelme med horn. Faktisk er der næsten ikke fundet hjelme fra vikingetiden. Det passer os sådan set fint i Vikingelandsbyen - vi er jo ret fredlige.

  Til gengæld, tyder fund og billeder på, at man har haft en masse andet hovedtøj; der er fund af enkelt og praktisk til beskyttelse for vejr og vind men man har også fundet hovedbeklædning der har været fin og stadset. Det er måske ikke så mærkeligt - hovedet er det man først lægger mærke til når man møder nogen - og på en lille fin hue kan man vise frem det fineste man har uden at der bruges meget dyrt stof. I Vikingelandsbyen bruger vi mest stof af uld - nogen af vores huer er dog også lavet af hør eller læder.

  Sådan rent teknisk, er det dog ikke helt nemt at få noget at sidde fast på den runde form som hovedet jo er - det skulle jo helst ikke stramme på en ubehagelig måde. Fundene viser, at man for 1000 år siden havde en stor opfindsomhed når det gælder hattens form og konstruktion. Du kan læse mere om det her på undersiderne.

  Strudhætten

  -

  Kilehuen

  -

  Pullhuen

  -

  Firkanten

  -

  Andet hovedtøj

  -