Rekonstruktionsafdelingen
Rekonstruktionsafdelingen skal, med vægt på både proces og resultat, eksperimentere og producere til gavn for Vikingelandsbyens samlede virksomhed. Brugere, ansatte og frivillige kan bidrage.
Vi arbejder med følgende ledetråde:
1. Du skal stille dig opgaver med henblik på at føje ny viden til området.
2. Du skal i enhver opgave yde dit bedste og aldrig stille dig tilfreds med 'godt-nok-arbejde'.
3. Er du alene om opgaven, så skærp din indsats med dit eget personlige krav.
I Vikingelandsbyens rekonstruerede område skal du desuden:
4. Arbejde i vikingetøj, med rekonstruerede værktøjer og i sandsynligt rigtige materialer.
5. Kunne fortælle børn og voksne om den dokumenterede baggrund for rekonstruktioner eller eksperimenter.
Kan ovenstående regler ikke overholdes skal kompromiset tydeligt fremgå i såvel skrift som tale.
Værkstedet muliggør at vi kan arbejde varmt og tørt året om.
Systuen fremstiller Vikingelandsbyens rekonstruerede dragter. Medbyggerne i Systuen består primært af Venneforeningens medlemmer og landsbyens ansatte.
Systuen har to mål:
1. At sikre Vikingelandsbyen en stadig bestand af dragter. Disse dragter er syet for hånd eller på maskine af stof, der er så nært vikingetidens tekstiler som muligt.
2. At fremstille dragter som er håndlavede fra bunden. Det er en lang proces, hvis forskellige dele inddrages dragtvis. Foreløbig er der til Vikingelandsbyen fremstillet dragter der er vævet, plantefarvet og håndsyet.
I 2015 fik vi en dejlig, ny bygning til rådighed hvor der er plads til både at spinde, sy og væve. Indtil da, var systuens rammer begrænset til det lille depotrum ved siden af kontoret, og bænke uden ryglæn. Behøver vi sige, at vi er meget glade for vores nye faciliteter?
Vikingelandsbyens dragtbeholdning hviler stadig på det store arbejde som indvandrerkvinderne i "Projekt Vikingetøj" lagde ned i årene 1996 - 2009. Projektet hørte ind under Erhvervsafdelingen i Albertslund Kommune og blev ledt af Shaia Awad.