Gå til hovedindhold

1994

-

 • Læs op

Indhold

  Æren for Vikingelandsbyens fremskridt i året 1994, kunne især tildeles lokalsamfundets indsats. Redskaber, bygninger, anlæg og klædedragter, fik for kyndig hånd, således et nyk opad på autenticitetsfronten.

  Vikingetidens idealer om råstyrke og udholdenhed, blev holdt i hævd af både personale og de besøgende skoleklasser - ikke mindst når regnvejrsdagene gjorde deres indtog - men alligevel begyndte behovet for større plads, for alvor at melde sig. En skurvogn gjorde for en stund tilværelsen mere tålelig og tør for personalet, men blev gjort om skabelsen af et godt 100 kvadratmeter stort multirum. Dette skulle fungere som arnested for nødvendigheder såsom omklædning og administration, mm. Opbakningen fra Vikingelandsbyens omkringliggende samfund, og samarbejdet med lokale organisationer, var i 1994 fortsat væsentlig for vikingelandsbyens virke. Især de forestående forøgede samarbejder med Fritidsforvaltningen og Københavns Amtsmuseumsråd, blev der sat stor lid til.

  De førnævnte lokale samarbejder, havde i allerhøjeste grad som dagsorden at forberede Albertslund på Kulturby 96, hvor København og omegn, i år 1996 skulle agere officiel europæisk kulturby. For Vikingelandsbyens vedkommende, betød dette, at byen skulle fungere som autentisk overnatningssted, for den planlagte vikingekaravane fra Lejre til København, som skulle finde sted d. 26 – 27. juli 1996.

  Lokalsamfundets opbakning og interesse var i 1994 ligeledes årsag til at Vikingelandsbyen voksede – fysisk, såvel som i bybørnenes bevidsthed – og blandt nogle af de besøgende skolebørn opstod der et tilhørsforhold så nært, at de ligefrem refererede til Vikingelandsbyen som "vores".

  Vikingelandsbyens årsberetning 1994 

  Forneden kan du læse om årets åbent hus arrangement d. første søndag i juni.

  Danmarkshistorien i Vestskoven 1994

  Ole Rømer - 350 år