Gå til hovedindhold

Medbyggere

Vær medskaber af din egen Vikingelandsby.

 • Læs op

Indhold

  En af grundpillerne bag arbejdet i Vikingelandsbyen er 'medbyggeridéen'. 

  Ved at tage del i opbygningen og vedligeholdelsen, får man et nært forhold til stedet - man bliver medejer.
  Besøgende børn og voksne, ansatte i jobtræning og aktivering, medlemmer af Venneforeningen og engagerede gæster har sammen med de faste medarbejdere skabt Vikingelandsbyen, som den ser ud i dag.

  Den største gruppe af medbyggere er forenede i Venneforeningen. Den blev oprettet i 1995. Gennem årene er Vikingelandsbyens venner vokset til over 100 medlemmer og har til vores store glæde en bredde og rummelighed, så alle kan være med. Medlemmernes støtte og deltagelse har været afgørende for, hvor vi er kommet til i dag - de er en del af Vikingelandsbyens sjæl. På smukkeste måde arbejder de ud fra formålet som her er citeret fra foreningens vedtægter:

  §2 Foreningens formål er at fungere som støtteforening for Vikingelandsbyen i Risby i Albertslund. Foreningen tager del i og medvirker til opbygningen af Vikingelandsbyen og vil således være med til at skabe et levende forhistorisk miljø for byens borgere og andre interesserede.

  Børnenes Vikingelandsby

  I formidlingen får børnene en mulighed for gennem egen skabende indsats at sætte sig spor i virkeligheden. De skal være med i hele og gennemskuelige processer, hvor nytteværdien af deres arbejde er klar.

  Børnene får ikke et produkt med sig hjem, men motivationen skal ligge i at lave noget, som kan bruges i Vikingelandsbyen. Gennem at give noget af sig selv bliver man en del af fællesskabet.