Gå til hovedindhold

2008

-

Indhold

  Årets tema i formidlingen var vikingetidens guder.

  Danmarkshistorien i Vestskoven 

  Hugning af spån      Tovlægning

  Årets Vestskovsdag foregik i år på Kroppedal Museum hvor vi deltog i det store Middelaldermarked. Vikingelandsbyens aktiviteter var bygget op omkring stalden og andre ting fra udstillingen om Tårnby udgravningen. Vores rekonstruktion af en vikingestald tager direkte udgangspunkt i Tårnbyfundet.

  Du kan se flere billeder af dagen her: 2008.

  Årsdag

  Vikingelandsbyens 16-årsdag blev fejret lørdag den 6. september
  Årets tema var 'Guderne i Vikingetiden:

  Norne hænger skæbnetråder i asketræet Yggdrasil      Marias bro indvies

  Idun serverede guldæbler, der blev blæst i Gjallarhorn og skudt med Ulls bue. Tre norner spandt livstråde under asketræet Yggdrasil, gudernes heste viste deres færdigheder, asatroende fortalte om deres tro her i 2008 og bryggeren fortalte om Kvasers blod. Selv maden var gudommelig denne dag.

  Vi fik også indviet vores nye ovn og ikke mindst "Marias bro"; den første del af 'Den Kulturhistoriske Forbindelse over Store Vejleådalen'.

  Du kan se flere billeder fra dagen her: Årsdagen 2008.

  Staldbyggeri

  I ugerne 31, mandag d. 28. juli - søndag d. 3. august afholdt Vikingelandsbyen byggedage hvor vi arbejdede på den nye stald til vores dyr. Alle var velkomne at se på og få en snak med os når vi svingede økserne hver dag mellem k. 10 og 15.

  Mimersdagene

  blev afholdt lørdag d. 15. - onsdag d. 19. november. I år fordybede vi os i Lyd og musik under Axel Striims kyndige og inspirerende vejledning. Der blev fremstillet benfløjter og skalmejeblade, og Jørgen blev næsten færdig med en rekonstruktion af en York -panfløjte. Se flere billeder på Mimersdagene 2008.

      

  Sankthans på Herstedhøje

  Ved den traditionsrige sankthansfest på Herstedhøje stod Vikingelandsbyens leder, Jørgen Poulsen, for årets båltale:  Jørgens tale (9 kb) 

  Torsdag d. 4. december fejrede vi Jól i Vikingelandsbyen

  Tema - Vikingetidens guder

  Guderne i vikingetiden

  Danmarkshistorien i Vestskoven 2008

  -

  Årsdag 2008

  -