Gå til hovedindhold

2010

-

Indhold

  Vikingelandsbyens Nyhedbrev 2010 udkom i slutningen af januar. Tilmeldingsfrist til børnesæson 2010 var d. 15. februar. Årets tema var ild og varme.

  Vikingelandsbyen afholdt en temaaften tirsdag d. 26. januar kl. 19 i Multihuset.  Emnet var Halm og strå til tagdækning. Aftenen var tiltænkt alle der vil give os en hånd med at lægge stråtag på stalden i løbet af foråret.

  Lørdag d. 27. februar høstede vi tagrør i Porsemosen og Ådalen. Tagrørene skal bruges til vores Vikingestald.

  Medbyggeraftenerne blev i 2010 afholdt om tirsdagene, fra d. 2. marts til d. 22 juni og d. 17 august til d. 23. november.

  1. marts fejrede vi Marias 10-år i Vikingelandsbyen med reception i Multihuset kl. 14-16.

  Spærrene på stalden er rejste og i den anledning holdt vi rejsegilde tirsdag d. 20. april. På trods af mørke skyer og regn mødte mange op for at fejre denne lille festdag hvor vi også gjorde status hvor langt vi er nået, dels med spærrene, men også tagspån, lindebastsnore og tagrør. Der blev serveret lidt at spise og drikke til alle fremmødte.

  Stalden, klar til gilde

     Der blev takket og holdt taler

   

  Staldens dyr blev sluppet på græs    Stalddrengen Marius med et af lammene

  Børnesæsonen 2010 begyndte mandag d. 26. april. En måned inde i sæsonen brændte der hul i vores store jerngryde men Jørgen, Klaus og Ole fik i fællesskab lavet en ny. Det er vores tredje jerngryde i Vikingelandsbyen.

  Børnesæsonen 2010 afsluttedes torsdag d. 14. oktober. 

  Vores tre jerngryder

  Danmarkshistorien i Vestskoven

  Blev igen i år fejret med åbent hus søndag d. 6. juni kl. 12-16. Årets tema var Ved Alfarvej - en valfart med syvmileskridt.

  Vikingevejen

  Programmet for dagen:

  • 12.00 Velkomst i Vikingelandsbyen, ved Jørgen Viking.
  • 12.15 Tale ved formand for Danmarkshistorien i Vestskoven, Jette Kammer Jensen
  • 12.30 Valfarten begynder ved Vikingelandsbyens lille bro. Der vil være seks bemandede poster og en oplysningstavle undervejs.
  • Der kan pustes ud ved Kroen på Kroppedal, hvor der vil være udskænkning af vikingeøl (smagsprøver) - øl og vand kan købes.
  • 15.15 Smagsprøver på vikingemad i landsbyen
  • 16.00 Afslutning og afrunding af dagens valfart.
   Her kan du downloade årets folder (pdf - 618 kb) og plakat (pdf - 1,4 MB)  mens du kan se flere billeder på Danmarkshistorien i Vestskoven 2010.
  • D. 15. - 17. juni deltog vi i Børnefestugen 2010.
  Fire af de heste vi bragte med til festugen   Jørgen på den femte - Floki
  Kapløb   Ridetime

  Årsdag

  Lørdag d. 4. september fejrede vi vores 18-års fødselsdag med åbent hus kl. 13- 16.

  modeshow

  Program:

  • kl. 13 Velkomst
  • kl. 13.30 Modeshow
  • kl. 14.15 Demonstration af tagtækning
  • kl. 15-16 Smagsprøver fra vikingekøkkenet

  I løbet af dagen kunne man hjælpe os med at lave snore af lindebast til tækningen og lære at slå ild ved hjælp af ildstål, flintesten & fyrsvamp og se de arbejdende værksteder. Du kan se flere billeder gennem at klikke på dagen eller modeshowet 2010.

  trælletøj   dækning af stalden

    Lørdag d. 16. oktober deltog vi i Høstmarkedet på Kroppedal om mad gennem tiden

  TV-Ishøj lavede et indslag om arrangementet som du kan se på www.youtube.com/watch?v=LOYWwk7G9TE og www.youtube.com/watch?v=Iuyx70xfPWA

   
  Publikum smager på rettene   Det Nye og get gamle Nordiske Køkken mødes

  Efterårsferien

  Vikingelandsbyen var åben for publikum mandag og tirsdag d. 18. & 19. oktober. Husene var åbne og vi arbejdede på stald m.m. Ved middagstid  var der mulighed for at få en smagsprøve på vikingernes dagligdags mad.  

  Mimersdagerne

  havde i år temaet Ler - egnens guld. Fra lørdag d. 23. til torsdag d. 28. oktober fordybede vi os i pottemageri og lerklining af vægge til vikingestalden. 

   

  Et helt fag på stalden blev lerklinet       Pottemagere i arbejde

  Se flere billeder på Mimersdagene 2010

  Med arkæologerne og vikingerne på Vikingevejen

  Torsdag d. 4. november kunne man få en enestående mulighed for at gå i vores forfædres fodspor når arkæologer fra Kroppedal Museum var på arbejde i St. Vejleådalen. Publikum mødte i Vikingelandsbyen kl. 9. Herfra gik vi sammen over Ådalen til søgegrøften hvor arkæologerne mødte os og gik igang med deres arbejde. Arrangementet sluttede med varm suppe i Vikingelandsbyen.

  Søgegrøften er et samarbejde mellem Vikingelandsbyen og Kroppedal og et led i etableringen af vores fællesprojekt Vikingevejen.

       

  Jól i Vikingelandsbyen

  Torsdag d. 2. december fejrede vi Jól - en stemningsfuld aften i Salshuset med god mad og drikke, lys, musik og fortælling.  

  Tirsdag d. 7. december (kl. 16 - ca. 18.30) holdt vi for første gang Børnenes Jól - et julearrangement for børn (6år og op) med forældre/bedsteforældre. Vi arbejdede i værkstederne samledes til spisning og fortælling i Salshuset.  

  Børnesæsonen 2010 afsluttedes torsdag d. 14. oktober. 
  Børnesæsonen 2010 afsluttedes torsdag d. 14. oktober. 

  Tema - Ild og varme

  Ild og varme

  Danmarkshistorien i Vestskoven 201

  -

  Årsdag 2010

  -

  Modeshow 2010

  -